Полицията взе под контрол ситуацията в Джакарта

2688
Полицията взе под контрол ситуацията в Джакарта

Четирима терористи, организирали атаката в центъра на Джакарта, са унищожени. Ситуацията с безопасността в центъра на индонезийската столица е взета под контрол, съобщил началникът на националната полиция Буди Гунаван, цитиран от ТАСС.

"Четирима са убити. Ситуацията е под контрол", заявил той. По-рано ръководителят на местната полиция Антон Чарлиян съобщи, че терористите се качили на покрива на сградата „Хоризонт“ в центъра на града, известна също като „Джакартския театър“.

Ислямисти не пускат конкурса Мис Свят в Джакарта

Медийният магнат и милиардер Хари Таноесодибжо, който уреди провеждането на конкурса Мис Свят в Индонезия, обвини в понеделник правит...

"Самоличността им не е установена, но те може да са причастни към "Ислямска държава", тъй като по-рано сме съобщавали съобщения от ИД, че се планират "концерти" в Джакарта", съобщил Чарлиян.

Сградата "Хоризонт" е разположена недалече от търговския център "Саринах", където злосторниците устроили атака с използване на гранати и огнестрелно оръжие.

Индонезийското издание "Компас" по-рано съобщило за шест взрива в Джакарта. След тях започнала престрелка между полицията и престъпниците. По-късно още няколко взрива прогърмели в Джакарта при посолствата на Турция и Пакистан.

По последни данни в резултат на серията терористични актове в индонезийската столица са загинали седем души. Сред тях е служител на ООН, който има холандско гражданство, съобщи тв „Ал Джазира“.

Взривове в Египет, има загинал

Две бомби са били взривени в Египет в близост до хотели, в които са били настанени членове на избирателна комисия. Загинал е най-малко ...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия