Най-малко трима души са загинали при бомбени взривове в Джакарта

2361
Най-малко трима души са загинали при бомбени взривове в Джакарта
Снимка: Gettyimages

Най-малко трима души са убити при бомбени взривове в центъра на Джакарта, столицата на Индонезия. При приближаването на въоръжени полицаи в кафене са чути изстрели, съобщават очевидци, предаде AFP. 

Полицията е потвърдила, че експлозиите са причинени от бомби.

Ислямисти не пускат конкурса Мис Свят в Джакарта

Медийният магнат и милиардер Хари Таноесодибжо, който уреди провеждането на конкурса Мис Свят в Индонезия, обвини в понеделник правит...

Полицейски участък на централна улица в града е частично разрушен след избухването на шест последователни експлозии. На мястото на инцидента са чути и изстрели, предаде AFP, цитирана от БГНЕС.

Взривовете избухнали в близост до търговски център, където телата на жертвите лежали на земята. Най-малко шест експлозии отекнали, а полицейски пост бил засегнат от взривовете.

"Това е бомба“, заяви говорителят на националната полиция Антон Чарлиян. Той предупреди хората да стоят далеч, заявявайки, че полицията се опасява, че може да има още бомби. Стрелбата се случила пред кафене „Старбъкс“ срещу търговския център. Засега не е ясно кой стои зад атентатите.

След серията от нападения срещу чужденци през последното десетилетие, индонезийските екстремисти насочиха своето насилие срещу вътрешните „врагове на исляма“, най-вече срещу полицията през последните години, припомня "Фокус".

Арестувани са още четирима за атентата в Истанбул

Турските власти са арестували още четирима заподозрени за атентата в Истанбул, с което броят на задържаните става пет. Това заяви турск...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com