Пакистан още е в ужас от талибанската атака

13650
Пакистан още е в ужас от талибанската атака
Снимка: Getty Images

Два дни след като талибани нападнаха училище в пакистанския град Пешавар и убиха 148 души, много от които деца, страната все още е в шок. Гневът и протестите продължават, съобщава БТВ.

Оцелели ученици разказаха потресаващи детайли от атаката на талибаните. „По време на четвъртия час чухме стрелба. Учителят ни каза, че е просто учение. Събрахме си нещата и тръгнахме да излизаме, после разбрахме каква е работата, зарязахме всичко и решихме да се спасяваме. Известно време се крихме под чиновете, а после избягахме навън”, обясни четвъртокласникът Даниял Хан.

Пакистан връща смъртната присъда при дела за тероризъм

Властите в Пакистан ще отменят мораториума върху смъртната присъда в дела за тероризъм. Това предаде АФП. Решението идва ден след атак...

В същото време мъжете вилнеят из училището. „Бяха шестима души. Лично аз не видях да убиват някого пред очите ми. Знам че са застрелвали момчета от девети и десети клас”, разказа второкласникът Джибран Хан.

Нападението в Пешавар е най-кървавото, извършвано някога от талибаните. Загинаха 148 души - 132 деца и 16 учители и служители. Независимо от терора децата се заканиха, че терористите няма да ги изплашат и ще продължат да ходят на училище.

Атаката дойде по-малко от седмица след като Малала Юсуфзай получи Нобеловата награда за мир. Пакистанското момиче оцеля след опит за убийство от страна на талибаните, които й забраняваха да ходи на училище.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com