Венецуела ще търси спасение в Китай от евтиния петрол

33088
Венецуела ще търси спасение в Китай от евтиния петрол
Снимка: Gettyimages

Венецуела и Китай се споразумяха за изпълнението на съвместни проекти в областта на енергетиката, промишлеността и социално развитие на обща стойност 20 милиарда долара. Информацията съобщи държаваният глава на Венецуела Николас Мадуро след проведена в Пекин среща с китайския си колега Си Цзинпин.

Отбелязвайки значението на развитието на икономическите отношения с Китай, Мадуро обясни, че е трудно да се каже дали споразуменията ще помогнат на Венецуела да оцелее в сложната ситуация, причинена от падането на цените на петрола. След края на посещението си в Китай той ще обиколи няколко страни, членуващи в организацията на страните износителки на петрол / ОПЕК /.

Венецуела е склонна да добива по-малко нефт

Венецуела е склонна да намали производството си на нефт, ако Организацията на страните производителки на петрол /ОПЕК/ вземе решение ...

Мадуро подчерта, че е необходимо да се възстанови единството на пазара, а цените да се върнат на ниво 90-100 долара на барел, информира ТАСС.

През последните години Китай се превърна във вторият по големина вносител на петрол от Венецуела, като на първо място все още са САЩ. Според официални данни Каракас изнася за Китай по 640 000 барела петрол на ден, информира БГНЕС. 

Цената на барел венецуелски петрол намаля с повече от 50% от юни 2014 г. до 46,97 долара през декември. Въпреки че Венецуела има най-големите резерви от суров петрол в света, финансовото й състояние е в плачевно състояние заради ниските цени. Страната е силно зависима от приходите от петрол, които осигуряват 96% от валутните приходи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com