В Турция откриха жилетки с експлозиви в група с жени и деца, идваща от Сирия

4249
В Турция откриха жилетки с експлозиви в група с жени и деца, идваща от Сирия

Турските сили за сигурност откриха експлозиви и жилетки за извършване на терористични атентати в багажа на група мъже, жени и деца, идващи от Сирия в Турция, съобщи турският в. „Хюриет“.

„Между 12 и 15 кг. експлозиви и четири жилетки, които могат да бъдат използвани за самоубийствени атентати, бяха открити в две чанти“, се посочва в изявлението на армията.

Групата от 34 души, сред които е имало четирима мъже, 10 жени и 20 деца, е била спряна край югоизточния пограничен град Каркамъш, пише БГНЕС.

Армията не свърза заподозрените с никоя терористична организация, но Каркамъш се намира от другата страна на границата срещу сирийския град Джараблус, който в момента е контролиран от „Ислямска държава“.

Новината за задържания експлозив идва, след като в момента на границата между Сирия и Турция се намират близо 30 000 души, които бягат от офанзивата на силите на президента Башар Асад срещу град Алепо. В Турция вече има около 2,7 млн. сирийски бежанци, но в момента Анкара отказва да приеме новата вълна от хора, като вместо това осигурява хуманитарна помощ на сирийска територия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com