Ужас в Пакистан, талибани нападнаха училище и убиха над 120 души*

26129
Ужас в Пакистан, талибани нападнаха училище и убиха над 120 души*
Снимка: Getty Images

Талибани нападнаха училище за деца на военнослужещи в пакистанския град Пешавар и убиха най-малко 126 души, 84 от които - ученици. Екстремистите са имали нареждане да стрелят по по-големите ученици, предадоха световните агенции.

Шестима нападатели на мотоциклети, въоръжени с автоматично оръжие, гранати и колани с експлозиви нападнаха училището тази сутрин и откриха огън срещу охраната. Последва престрелка. 

Малала се надява да стане премиер на Пакистан

Преди получаването на нобеловата си награда за мир Малала Юсафзай изрази пред Би Би Си надеждата си да успее в политическата си карие...

Движението "Техрик-и-талибан-Пакистан" пое отговорност за нападението, което според техен говорител е отмъщение за убитите техни бойци при офанзивата на армията в граничните зони близо до Пешавар.

Според различни източници броят на ранените е между 80 и 100 души.

Нападателите са се барикадирали в административно крило на училището. В училището учат 500 ученици. Част от тях са били евакуирани, но други - не се знае колко, но се предполага, че са стотици - се държат като заложници.

Според губернатора на провинция Хибер Пактунква трима от нападателите са загинали, като двама са убити, а един се е самоубил при взривяването на експлозиви.

Вископоставен шеф на Ал Кайда убит в Пакистан

Високопоставен шеф на Ал Кайда е бил убит в Пакистан, съобщи www.bbc.com.  ФБР определя Аднан ел Шукриюма като ръководителят на г...

Местните власти са започнали антитерористична операция и не водят преговори с нападателите. Сраженията продължават и в момента.

*Информацията е обновена към 13:10

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com