Турски самолети спасяват джихадисти от Сирия

10996
Турски самолети спасяват джихадисти от Сирия

„Бойците на „Ислямска държава“ са извеждани от Сирия с турски самолети, за да се спасят от руските авиоудари“, заяви сирийския генерал Али Майхуб, цитиран от ТАСС.

"Според разузнавателните данни на 26 октомври в летището на град Аден (Йемен) са кацнали 4 самолета от Турция. Два от тях са на турските авиолинии, един на катарските и още един принадлежи на авиокомпания от ОАЕ. В самолетите е имало 500 бойци от терористичната организация ИД, тях са ги извели от Сирия, опасявайки се от руската авиация", изтъкна генерал Майхуб.

Ислямска държава планирала "ядрено цунами" – най-голямото религиозно прочистване

След като успял да се внедри за 10 дни в редиците на "Ислямска държава", известен журналист разкрил, че терористите планират "най-голям...

От летището те били изведени на три групи, разкри още генералът. Първите две са насочили към две провинции в Йемен, а третата в саудитските провинции Джазан и Асир, предава БГНЕС.

"Бойците трябва да вземат участие в операцията на наземната коалиция (просаудитска), която понесе тежки загуби в боевете с хоуситите. Според наличните данни в най-скоро време извеждането на терористите от Сирия ще продължи".

БГНЕС припомня, че хоуситите са влиятелно шиитско племе в Йемен, което се разбунтува и завзе властта в иначе сунитския Йемен. В резултат Саудитска Арабия спретна сунитска коалиция, намесвайки се в конфликта в Йемен. Резултатът от него остава неясен, в същото време се полагат немалко усилия за регулиране на конфликта по политически път.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com