Турция вдигна във въздуха още изтребители, Русия спря да пропуска турски стоки

16593
Турция вдигна във въздуха още изтребители, Русия спря да пропуска турски стоки
Снимка: Getty Images / Guliver

Генералният щаб на Турция проведе една от най-мащабните за последно време операции по патрулиране на турско-сирийската граница. В нея са участвали едновременно 18 изтребителя F-16, съобщава ТАСС.

Военните обаче не предоставят информация кои конкретни участъци на границата са били под засилено наблюдение.

Оцелелият пилот на руския самолет: Турция не ни предупреди

Оцелелият руски пилот на сваления руски самолет Су-24 е заявил, че Турция не е предупреждавала екипажа, че е преминал границите ѝ, пред...

От началото на годината Генщабът започна да съсредоточава големи армейски контингенти до границата със Сирия. Освен това на юг от провинция Хатай е разположен регион, обитаван от етнически турци. Анкара заявява, че е крайно обезпокоена от авиоударите, които нанасят по тези територии ВКС на Руската федерация.

В същото време на руската граница започнаха първите трудности с пропускането на турски стоки и товари, съобщава "Газета.ру". Днес в Новоросийск започнаха да спират стоки от Турция, но обяснения руските митничари до момента няма. От своя страна собственик на голяма верига магазини за обувки разказва, че днес стоката, която е трябвало да получи от Турция е била проверена изцяло, докато преди контролът е бил само частичен. Бизнесменът допълва, че след проверката стоката от Турция е била спряна.

Хора, търгуващи с плодове и зеленчуци от Турция, също са се оплакали, че импортните им доставки са спрени, предаде БЛИЦ.

Търговците се оплакват още, че никой не внася яснота какво ще стане с продуктите, които вече са на път от Турция за Русия и трябва да пристигнат на границата тази седмица.

Протестиращи замеряха с яйца и камъни турското посолство в Москва

Напрежението е ескалирало по време на протест пред турското посолство в Москва. Демонстранти са замеряли сградата с яйца и камъни и са ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com