Турция: Руските санкции само ще задълбочат проблема

7560
Турция: Руските санкции само ще задълбочат проблема
Снимка: Getty Images / Guliver

Санкциите, наложени днес от Русия на Турция, само задълбочават проблема между двете страни, предупреди високопоставен представител на турските власти, цитиран от Ройтерс.

"Санкции като тези само ще навредят на връзките. Тези стъпки не улесняват нищо, те само задълбочават проблема", подчерта той.

Русия въвежда санкции срещу Турция

Президентът на Русия Владимир Путин подписа указ за въвеждането на ограничителни мерки срещу Турция. Документът е наречен „Мерки...

По-рано днес руският президент Владимир Путин подписа указ, който на практика налага икономически санкции на Турция в отговор на свалянето на руски бомбардировач от турски изтребители във вторник. При инцидента и като пряка последица от него в Сирия загинаха двама руски военнослужещи.

В същото време стана ясно, че Турция е увеличила доставките на оръжие за бойците, сражаващи се против правителствените войски в Сирия, предаде Reuters, като се позова на изявление от командването на сирийската армия.

„Разполагаме с информация, че правителството на Турция в последно време е засилило поддръжката за терористите и е увеличило доставките на оръжие, боеприпаси и оборудване“, казва се в изявлението.

Отбелязва се, че оръжието се доставя във вид на турски „хуманитарни конвои“, в замяна на евтин петрол и антични ценности.

В Турция застреляха известен кюрдски адвокат

Председателят на адвокатската колегия на Диярбекир Тахир Елчи бе застрелян от неизвестни въоръжени нападатели в града с преобладаващо...

Според командването на сирийската армия, силите на режима са обстрелвани с миномети от планината Джебел ал Акра, разположена на турска територия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com