Турция пусна Twitter

12925
Турция пусна Twitter
Снимка: Thinkstock

Турското правосъдие нареди да се отмени блокирането на социалната мрежа Twitter, съобщават местните медии, предаде БГНЕС.

По-рано в предизборно телевизионно интервю министър председателят на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че "Twitter не се подчинява на решенията на турските съдилища, затова властите в страната блокираха достъпа до тази социална мрежа. Мярката е вътрешен въпрос на Турция".

ООН призова Турция да отблокира Twitter

ООН призова във вторник Турция социалната мрежа Twitter отново да започне да функционира в страната. От световната организация коменти...

Общинските избори в Турция ще бъдат на 30 март. Коментирайки критиките от европейски страни, премиерът на Турция призова ЕС да се занимава със своята работа.

Турското Управление на телекомуникациите блокира миналата седмица мрежата за микроблогинг. Тя беше обвинена от министър-председателя Реджеп Тайип Ердоган, че е разпространила обвинения за корупция сред управляващите. Всичко това се случва в навечерието на изборите за местни органи на властта, насрочени за 30 март. В решението на съда се казва, че блокирането на достъпа до Туитър противоречи на принципите на правовата държава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия