Турция привика германския посланик заради песен за Ердоган (Видео)

3018
Турция привика германския посланик заради песен за Ердоган (Видео)
Снимка: Getty Images/Guliver

Германският посланик в Турция Мартин Ердман е бил извикан в министерството на външните работи на странната. Той е трябвало да дава обяснява за шега на германска телевизия, която показала сатирично видео на президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган, пише Российская газета.

Двуминутното клипче показва кадри от реч на Ердоган, съпроводена от песен, в който той е описан, че живее „в луксозно жилище с хиляди стаи“, имайки предвид президентския дворец на турския президент.

Ердоган: Дадохме на Европа 4000 досиета на терористи, но няма развитие

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че е предал на Европа 4000 досиета на терористи. В реч в университета в провинция Йозган той ...

Показват се кадри как турската полиция разгонва демонстранти, съпроводени с думите „журналистите, пишещи неща, които не се харесват на Ердоган, на сутринта са вече в затвора“.

Има и подигравка с преговорите за сделката в бежанците между Анкара и Брюксел. В клипа има закачена табела с написаната цена от 6 милиарда евро - колкото в съответствие с договора ЕС ще изпрати на Турция. А в песента се казва: „Дай му пари и той ще построи с нея палатка за бежанците“.

В Европа такива видеоклипове не са рядкост. Но в Анкара този хумор не бе оценен. Германските медии съобщават, че в турското външно министерство е имало дълга беседа с германския посланик заради клипа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com