Соломон Паси: Ако някой е щастлив от вчерашния инцидент, това е ИД

3861
Соломон Паси: Ако някой е щастлив от вчерашния инцидент, това е ИД
Снимка: БГНЕС

Важното е, че ще се търси деескалация на конфликта и дипломатически средства за решаването на конфликта, който възникна между Турция и Русия. Регионът там е много сложен, там има един малък полуостров и много трудно може да се каже къде точно е границата. Това заяви в ефира на bTV бившият външен министър Соломон Паси.

Той подчерта, че е много важно да не се правят прибързани изводи: "Големите глави предпочитат да почакат малко - в момента спешно трябва да изчакаме." Освен това до момента няма официално мнение от Пентагона, а те имат едни от най-добрите сателите и ще кажат какво се е случило, смята Паси.

Соломон Паси: Да кажем ние какво сме дали на Русия

Западът има нужда от Русия и иска да работи с нея. По въпроси като борбата с „Ислямска държава” и бежанската криза той няма...

Бившият външен министър припомни, че Русия има "доста либерално отношение" към общите граници и припомни случаите с Южна Осетия, Крим и прибалтийските държави, които често се оплакват от навлизане в тяхното пространство.

Ако някой е щастлив от вчерашния инцидент, това е Ислямска държава, заключи още Паси.

Той е мнение, че съюзът между Руския и Запада срещу ИД е неизбежен, като не трябва да се изключва и Китай. Русия няма интерес от ескалация, но дали ще отговори и къде -  в Турция или на друга територия, е рано да се предвиди.

Соломон Паси предвиди, че "след пет години този инцидент ще бъде забравен и общите интереси на Русия и Запада ще надделеят."

Русия инспектира военните ни формирования

Четиричленна инспектираща група от Руската федерация проведе днес инспекция на военни формирования от Българската армия в район от тери...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com