Снимка на загинало дете разтърси света

18057
Снимка на загинало дете разтърси света

„Ако тази шокираща снимка на мъртво сирийско момченце, изхвърлено от морето, не промени отношението на ЕС към бежанците, какво ще го направи?”, пише в свой материал вестник „Индипендънт”.

Снимките показват малко момче да лежи по лице в пясъка на турския бряг, докато официален служител седи над него. Детето, което според властите е сирийче, вероятно се е удавило в опит да избяга от войната, опустошаваща страната му.

И Франция вдига ограда заради мигрантите

Mерки срещу трафикантите на хора в Средиземно море ще обсъдят днес министрите на отбраната на страните от Евросъюза. Броят на бежанците...

Шокиращите снимки са като напомняне, че докато европейските лидери се опитват да предотвратят бежанската криза на континента, все повече и повече имигранти умират в отчаянието си да избягат и да стигнат до безопасността.

Британският ежедневник обяснява собственото си решение да публикува тази снимка с това, че често с повърхностните думи за „продължаващата криза с имигрантите”,лесно се забравя реалността за отчайващото положение, пред което са изправени много от бежанците.

Момчето на снимката е едно от 12-тимата сирийски бежанци, опитали се безуспешно да прекосят Средиземно море в две лодки, плаващи към гръцкия остров Кос.

Според турската информационна агенция „Доган” три деца и една жена от малката лодка са се удавили. Двама души са оцелели, доплувайки обратно до брега със спасителни жилетки.

Бойко Ноев: Бежанците да се бият, а не да идват в Европа

България не може да предложи условия за бежанците. Ние сме уникални с това, че сме най-бедната държава в ЕС. Освен това 10% от населени...

Британският премиер Дейвид Камерън и министърът на отбраната Филип Хамънд са критикувани за нехуманния език, с който описват бежанците. Камерън нарече бежанците „рояк” , а по-късно каза, че „няма да им даде да пробият до неговата страна”.

Заедно с афганистанските граждани, сирийците представляват по-голямата част от хората, които бягат от конфликти в родината си, за да търсят по-безопасен дом в Европа.

Междувременно Facebook групата Europe says OXI публикува изображение, което пресъздава по друг, но не по-малко въздействащ начин трагедията със загиналото малко дете.

Нови идеи за бежанците - да ги покръстваме, да търсим отговорност от САЩ

От началото на годината имаме над 200 задържани като обвиняеми за трафик на хора, някои от тях вече имат присъди. Това заяви главеният ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com