Сирийски активисти: Русия удря там, където ИД не е на власт

4098
Сирийски активисти: Русия удря там, където ИД не е на власт
Снимка: Gettyimages

Точно там, където Русия удари в Хомс, се намира умерената сирийска опозиция. Това не бяха удари срещу „Ислямска държава”, заяви сирийката Азхар Аломар пред Нова телевизия.

От 2009 година не съм си ходила в Хомс, там останаха мои роднини. Те ми разказаха какви са последствията след руския удар.

Бан Ки Мун: Липсата на политически диалог в Сирия увеличава заплахата от тероризъм

Растящата заплаха от тероризъм и екстремизъм в Сирия е следствие на отсъствието на политически диалог между Дамаск и въоръжената опозиц...

Не мисля, че ИД е сирийска организация. 20 хил. дойдоха в ИД от Великобритания, 10 хил. от Франция, колко от Чечения. Европа си прати терористите в Сирия – тя е потърпевша, категорична беше Аломар. ИД беше организирана от чужди сили и сирийците там са малцинство, сигурна е тя.

Руските удари бяха на място, което е на 250 километра от територията на „Ислямска държава”, коментира сирийският журналист Мохамад Ал Бармауи. Целта на Кремъл е да няма опозиция срещу Башар Асад, подчерта Бармауи. Когато руснаците бомбардират, те получават първо информация от Асад къде да ударят, каза Бармауи.

В Сирия вече черният хумор е, че трябва да сложат светофари да се разминават по-лесно самолетите, заяви още сирийският журналист. Той разказа, че негов приятел му е описал ситуацията и че сирийците не знаят дали ще са живи след час – там, където на власт е умерената сирийска опозиция.

Путин си унищожи вътрешната опозиция – не се учудвам, че един диктатор лъже и подкрепя друг. Ние знаем къде е територията на ИД, аз не обвинявам българите, че не знаят, включи се и Аломар. А Ал Бармауи припомни, че патриарх Алексей е призовал на свещена война християните в Русия срещу мюсюлманите в Сирия – това сега не е ли войнствена религия, попита сириецът.

Лавров: В Сирия руските ВВС ще нанасят удари по позициите на Ислямска държава

В Сирия руските ВВС ще нанасят удари по позициите на Ислямска държава. В същото време Русия не възнамерява да нанася въздушни удари по ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com