Северна и Южна Корея подновяват преговорите за успокояване на напрежението

3823
Северна и Южна Корея подновяват преговорите за успокояване на напрежението
Снимка: Getty Images / Guliver

Преговорите между Северна и Южна Корея за намаляване на напрежението на полуострова се подновяват в неделя, след като бяха прекъснати за половин денонощие. 

На първия кръг в събота, продължил десет часа, преговарящите са обсъдили не само въпроса с пропагандата от високоговорители по границата, но и широк спектър от проблеми пред двустранните отношения, пише БНР.

Двете Кореи започнаха преговори

Високопоставени представители на КНДР и на Република Корея се срещнаха за преговори в село Панминчжон на границата между двете страни...

Заради високоговорителите Пхенян постави ултиматум на Сеул. В четвъртък двете страни си размениха артилерийски огън и последваха заплахи за мащабни военни действия.

Вчера преди старта на преговорния процес изтече ултиматумът на Северна Корея към Южна да демонтира високоговорителите по границата и да прекрати пропагандните предавания. Севернокорейските изисквания не бяха изпълнени от Сеул.

В събота сутринта осем американски и южнокорейски изтребителя са прелетели над Южна Корея, симулирайки бомбардировка срещу вражески цели, като по този начин са показали готовността си да отговорят на идващата от Северна Корея заплаха, съобщи източник от Сеул.

 

Изтича ултиматумът на Северна Корея

Армията на Южна Корея е в максимална готовност, след като Северна Корея я заплаши с „тотална война“, ако не спре пропаганд...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com