"Сабах": Покушението над Доган прилича на убийството на Йозал

15170
"Сабах": Покушението над Доган прилича на убийството на Йозал

"Покушението над Ахмед Доган прилича на убийството на Тургут Йозал". Това пише днес турският ежедневник "Сабах". Изданието прави подробно сравнение между опита за убийство на вече бившия лидер на ДПС и бившия турски президент.

Припомняме, че към края на миналата година съдебномедицински експерти откриха следи от отрова в останките на експрезидента на Турция Тургут Йозал.

Цацаров: Проверяваме и за поръчител

Версията Октай Енимехмедов да е имал съучастници, да е имал поръчител - всички версии за мотиви, довели до вчерашния акт ще бъдат ...

В същото време обаче специалистите не могат еднозначно да определят дали тази отрова е причина за смъртта на държавния глава.

Новината и днес е сред водещите в емисиите на турските телевизионни канали. Всички турски всекидневници пишат на първите си страници за опита за атентат срещу Ахмед Доган с ярки заглавия.

На първа страница на авторитетния "Милийет" челото е "Турски атентат", като подчертава, че нападателят е от турски произход, а газовият пистолет - турско производство.

Заглавието на престижния "Хюрийет" е "Българска рулетка", с подзаглавие "Очи в очи срещу смъртта". Изданието акцентира, че шансът и самият Доган са предотвратили възможния лош край.

Покушението срещу Доган намира широк отзвук и в проправителствените медии "Заман", "Йени Шафак", в които също се отбелязва, че лидерът на ДПС се е разминал на косъм със смъртта и че сам е повалил Октай Енимехмедов, след като на първия изстрел пистолетът е засякъл. Посочва се и сериозният вакуум в сигурността от страна на властите за охраняването на един от най-важните български политици.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия