Руският Зукърбърг напусна ВКонтакте

16698
Руският Зукърбърг напусна ВКонтакте
Снимка: Getty Images/Guliver

Основателят на най-голямата социална мрежа в Русия ВКонтакте, Павел Дуров, се оттегли от поста на главен изпълнителен директор на компанията след седем години, предаде Стандарт нюз.

"Изпълнителният директор има значително по-малко свобода в управлението на дружеството, след като настъпиха промени в структурата на акционерите ВКонтакте през април 2013 г,," заяви Дуров. Той допълни, че ще продължи сътрудничеството си с компанията като основател, но не се интересува от каквато и да е официална позиция.

Едуард Сноудън няма да работи за "ВКонтакте"

Бившият сътрудник на американските спецслужби Едуард Сноудън няма да работи в компанията „ВКонтакте”, съобщава Агенция Фоку...

"Става все по-сложно да се придържаме към принципите, на които основахме нашия сайт,"заяви Дуров в прощалното си писмо, което включва снимка на скачащи делфини с текста "Сбогом и благодаря за рибките".

Оставката на Дуров не беше неочаквана - в края на януари бизнесменът продаде останалия си дял от 12% в социалната мрежа, след като в продължение на години ръцете му бяха извивани от руските власти и приближени до тях бизнесмени.

Сделката предостави мажоритарния контрол във VK на бизнес магната и най-богат човек в Русия Алишер Усманов, който е близък до президента Владимир Путин. Така един от най-големите информационни и социални канали в Русия и рускоезичния свят, с над 60 млн. активни потребители, премина окончателно под контрола на близкия до Кремъл кръг.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com