Руски въздушни удари над бунтовнически позиции, над 80 са загиналите

6054
Руски въздушни удари над бунтовнически позиции, над 80 са загиналите
Снимка: Gettyimages.com

Вълна от руски въздушни нападения, подкрепящи сирийските правителствени сили на терен, са засегнали големи цивилни зони в провинциите Хомс и Алепо. Най-малко 80 души са загинали при тези удари, съобщава Ал Джазира.

Сред бомбардираните от руските самолети обекти, е била полева болница в южните части на Алепо. Десетки са загиналите и ранените. При атаките са били убити трима членове на въоръжената група Фронт ал Нусра, когато руски снаряд попада върху колата им.

Китай: Всички антитерористични усилия в Сирия трябва да са в една посока

"Считаме, че международните усилия в антитерористичните действия в Сирия трябва да вървят в една посока и да могат да се аргументират п...

В Хомс, десетки хора, включително жени и деца, загинаха след руски въздушни удари над няколко селища в провинцията. Сред ударените цели е и място за подслон на цивилни в град Ал Ганту. При този въздушен удар са били убити 37 души.

Сирийската обсерватория за правата на човека съобщи, че въздушните удари са бомбардирали градовете Талбиса и Растан, както и селата Дейр Малла, Дар Кабира и Халидия, на няколко километра от град Хомс. При нападението на терен са участвали бойци на Хизбулла, както и правителствени сили.

Активисти съобщиха пред Ал Джазира, че най-малко 14 цивилни са били убити при въздушни удари над център за подслоняване на вътрешноразселени хора в Дейр Малла.

автор: Руслан Трад

Русия и Турция ще проведат консултации за Сирия

Русия и Турция в следващите дни ще проведат консултации за положението в Сирия, съобщава БГНЕС. Това заяви специалният представител на...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com