Русия удвои ударите срещу "Ислямска държава"

5220
Русия удвои ударите срещу "Ислямска държава"
Снимка: БГНЕС

Руската авиация е увеличила двойно броя на ударите по обекти на „Ислямска държава“ в Сирия, което е позволило да бъдат обхванати всички обекти на терористите в страната. Това съобщи руският министър на отбраната Сергей Шойгу пред президента Владимир Путин, предаде ТАСС.

„В рамките на въздушната операция се провежда масиран въздушен удар по обекти на „Ислямска държава“ в Сирия. Броят на полетите е увеличен два пъти, което позволява да се нанасят по-мощни и точни удари по обектите на „Ислямска държава“ навътре в територия на Сирия“, каза министърът.

Путин заяви, че Русия е готова да подкрепи сирийската опозиция срещу ИД

Руският президент Владимир Путин заяви, че Москва е готова да подкрепи сирийската опозиция с въздушни удари в борбата им срещу &bdquo...

Въоръжените сили на Русия са задействали десет спътника в помощ на операцията в Сирия, допълва началникът на Генералния щаб Валерий Герасимов.

По-рано днес официално бяха потвърдени подозренията, че катастрофата на руския пътнически самолет в Египет е била плод на терористичен акт. "Терористите, които са взривили руския А321, ще бъдат намерени във всяка точка на планетата и ще бъдат жестоко наказани", закани се руският президент Владимир Путин.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com