Планът за примирие в Сирия няма да спре САЩ да действа срещу "Ислямска държава"

3168
Планът за примирие в Сирия няма да спре САЩ да действа срещу "Ислямска държава"
Снимка: Getty Images / Guliver

Планът за прекратяването на гражданската война в Сирия, съгласуван от световните сили, не означава прекратяването на американските действия срещу терористичната групировка "Ислямска държава", заяви говорител на Пентагона, цитиран от AFP. 

"Нашите операции ще продължат. Няма промяна", заяви капитан Джеф Дейвис на специална пресконференция. 

Генералният секретар на ООН Бан Ки-Мун приветства плана за примирие в Сирия

Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун приветства днешния план за прекратяване на бойните действия в Сирия, който ще позволи на хуманит...

Той отрече, че има разширяване на военното сътрудничество между САЩ и Русия в Сирия. Такова бе анонсирано от Москва, в рамките на преговорите на международната група за подкрепа на Сирия в Мюнхен. На тях беше договорено в рамките на седмица да се установи примирие между войските на президента Башар Асад и въоръжените опозиционни групи. По-рано Русия също заяви намерението да не спира ударите срещу ислямистите. 

Междувременно двама сирийски бунтовнически командири съобщиха за Reuters, че в последните дни са получили от свои поддръжници в чужбина ракети "Град", за да противодействат на подкрепяното от руснаците правителствено настъпление северно от град Алепо, предаде БНР.

Това е отлична допълнителна огнева мощ за нас, казал един от командирите, който отказал самоличността му да бъде разкрита. 

Другият бунтовнически командир отбелязал, че ракетите "земя-земя" се използват за поразяване на позиции на армията отвъд фронтовата линия. Саудитска Арабия и Турция, снабдяват с оръжие определени бунтовнически групировки в Сирия, през оперативни центрове на турска територия, отбелязва Reuters.

Асад: Има риск от военна интервенция на Турция и Саудитска Арабия в Сирия

Сирийският президент Башар Асад заяви, че според него има риск Саудитска Арабия и Турция да започнат военна интервенция в неговата ст...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com