ООН съобщава за бомбардирани болници в Сирия

2681
ООН съобщава за бомбардирани болници в Сирия

ООН разполага с данни, че мирни жители и граждански обекти, включително и две болници са били подложени на въздушни удари в северната част на Сирия. Това съобщи зам. генералният секретар на световната организация по хуманитарните въпроси Стивън О'Брайън, предаде БГНЕС.

О'Брайън изрази загриженост от факта, че за последната седмица повече от 30 000 души са били принудени да напуснат Алепо и други населени места в северната част на Сирия, заради ожесточени сражения и бомбардировки от страна на правителството на Сирия, съюзническите сили и въоръжени групи. По думите му, повече от 90% от принудените да напуснат своите домове, са жени и деца.

Руската намеса е позволила на кюрдите да настъпят в провинция Алепо

Сирийски бунтовнически групи са се изтеглили от три села в провинция Алепо, заплашени от руски въздушни удари. По този начин кюрдски бо...

Имаме съобщения за загинали и ранени мирни жители, както и че на удари е подложена гражданска инфраструктура, в това число и най-малко две болници, каза Стивън О'Брайън.

Припомняме, че месеци наред въздушни удари в Сирия прави Русия. Франция и Великобритания също решиха да се присъединят към водената от САЩ коалиция за въздушни удари.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com