Обама и Ердоган са говорили за сваляне на напрежението по отношение на Русия

4291
Обама и Ердоган са говорили за сваляне на напрежението по отношение на Русия
Снимка: Gettyimages.com

Президентът на САЩ Барак Обама и турският президент Реджеп Ердоган са стигнали до съгласие за „важността на намаляване на напрежението”, съобщи във вторник вечерта администрацията в Анкара, цитирана от АФП.

Двамата се чуха по телефона, след като турски военен изтребител свали руски бомбардировач на сирийската граница, предаде БГНЕС.

Междувременно стотици хора се събраха във вторник вечерта на протест край сградата на турското посолство в Москва, предаде ТАСС. Митингът завърши мирно. Причина за спонтанната акция е свалянето на руски военен самолет СУ-24 край сирийско-турската граница от турски изтребител.

Руски войник е бил убит при спасителна операция заради сваления Су-24

Руски войник е бил убит при опит да бъдат спасени катапултиралите пилоти от сваления от турските ВВС руски бомбардировач Су-24, съобщав...

Край посолството се бяха събрали около 600 души. Много от тях носеха плакати с надписи: „Удар в гърба” или „Не пътувам за Турция”. Виждаха се снимки с кадри от свалянето на самолета. Някои си бяха вързали черни ленти на ръката.

Първите протестиращи се появиха пред посолството още през деня, когато стана известно за свалянето на самолета, в 21:00 часа (20:00 часа българско време) започна и масовата акция.

Около посолството на Турция бяха предприети усилени мерки за сигурност. Полицията постави метални заграждения, непосредствено до сградата са паркирани автобуси с полицейски служители. Акцията завърши спокойно, но много от участниците в протеста обещаха да се върнат отново край дипломатическото представителство още утре.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com