НАТО изключва изпращането на сухопътни войски срещу ИД в Сирия

5561
НАТО изключва изпращането на сухопътни войски срещу ИД в Сирия
Снимка: Getty Images/Guliver

НАТО изключва изпращането на сухопътни войски срещу терористичната групировка "Ислямска държава" (ИД) в Сирия. Това заяви генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг за швейцарски вестник, предаде БНР.

Столтенберг подчерта необходимостта да се укрепят местните сили в конфликта. За вестник "Тагес-Анцайгер" той посочи, че конфликтът не е война между Запада и ислямския свят, а по-скоро срещу "екстремизма и тероризма".

Столтенберг: Атентатите в Париж не могат да уплашат НАТО

Терористичните атентати в Париж не могат да сплашат НАТО, а ще укрепят неговата решителност да се бори с тероризма. Това заяви генерал...

Мюсюлманите са на фронтовата линия в тази война. Повечето от жертвите са мюсюлмани и повечето от тези, които се бият срещу "Ислямска държава", също са мюсюлмани.

Столтенберг каза още, че НАТО ще помогне на Турция да подобри въздушната си отбрана, след като Анкара свали руски военен самолет през ноември. Алиансът ще приеме пакет от мерки за Турция преди Коледа, добави генералният секретар и подчерта необходимостта да се успокоят противоречията с Русия.

"Сега е важно ситуацията да не ескалира и да се разработят механизми за предотвратяване на подобни инциденти в бъдеще:, каза той. Столтенберг призова Русия да играе по-конструктивна роля в борбата срещу "Ислямска държава". Досега Русия е атакувала други групи и се съсредоточава върху оказването на подкрепа на режима на Асад, смята Йенс Столтенберг.

Междувременно стана ясно, че водената от САЩ западна коалиция е нанесла въздушен удар срещу лагер на сирийската правителствена армия, от който 4-ма войници са убити и 13 са ранени.

Европейски фирми осигуряват интернет за "Ислямска държава"

Европейски фирми осигуряват техническо оборудване за интернет достъп на групировката "Ислямска държава" (ИД), която използва глобалната...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com