Могерини: Турция ще си получи парите за бежанците в "разумни" срокове

2309
Могерини: Турция ще си получи парите за бежанците в "разумни" срокове

Върховният представител на ЕС за сигурността и външната политика Федерика Могерини в понеделник изрази увереност, че турските власти ще получат обещания пакет от 3 милиарда евро помощ за бежанците в „разумни“ срокове, предава AFP.

„Преговорите продължават, аз съм напълно уверена, че сумата, която бе договорена, ще бъде тук в разумен срок“, каза Могерини след дискусията си с турските министри в Анкара.

Гърция не иска да спира със сила мигриращите към Европа

Гърция отхвърли в неделя възможността да се заеме с "удавяне на жени и деца" в Егейско море. Страната повиши тона срещу европейските си...

ЕС и Турция се договориха за отпускането на 3 милиарда евро помощ на 29 ноември в Брюксел, в замяна на което Анкара пое ангажимента да ограничи бежанския приток към Европа.

Могерини също така призова за „незабавно прекратяване на огъня“ в населените с кюрди югоизточни региони на Турция, където турската армия води неуморна кампания срещу въоръжените бунтовници от Кюрдската работническа партия (ПКК).

„Призоваваме за незабавно прекратяване на огъня в Югоизтока и категорично осъждаме всички форми на тероризъм“, заяви Могерини на съвместна пресконференция с турски министри в Анкара.

 

Скопие: Затягаме границата с Гърция, това е в интерес на Македония и ЕС

Република Македония няма намерение да затваря границата с Гърция, но ако се стигне до увеличаване на натиска от страна на Европейския с...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com