Малайзийският самолет е паднал в Индийския океан, оцелели няма

40071
Малайзийският самолет е паднал в Индийския океан, оцелели няма
Снимка: Getty Images/Guliver

Изчезналият самолет на Малайзийските авиолинии е паднал в Индийския океан, заяви премиерът на страната Наджиб Разак.

Авиокомпанията е уведомила близките, че никой от пътниците на борда не е оцелял, предаде БГНЕС.

Малайзийски самолет кацна аварийно в Хонконг

Самолет A-330-300 на авиокомпанията Malaysia Airlines, изпълняващ полет от Куала Лумпур за Сеул, кацна аварийно в Хонконг заради проб...

"С дълбока тъга и съжаление трябва да ви информирам, че според новите данни полет MH370 е завършил в южната част на Индийския океан", заяви Наджиб на пресконференция, като се позова на нова информация от сателитни снимки.

Полет MH370 изчезна след излитането си на 8 март. Съобщението на Наджиб Разак дойде в петия ден от международното издирване в южната част на Индийския океан.

"Въз основа на нови анализи на британската Агенция за разследване на въздушни инциденти и компанията Инмарсат, която предоставя данни от сателити, заключихме, че MH370 е летял в южния коридор и че последната му позиция е била насред Индийския океан, западно от Пърт", съобщи премиерът на Малайзия.

"Това е отдалечено място, далеч от всякакви възможни места за кацане. Поради това с дълбока тъга и съжаление трябва да ви информирам, че според тези нови данни полет MH370 е завършил в южната част на Индийския океан", допълни той.

По-рано днес беше съобщено, че китайски самолет Ил 76, участващ в издирването на полет на Малейжа еърлайнс (Malaysia Airlines), който изчезна преди 16 денонощия с 239 души на борда, е забелязал обекти, оценени като интригуващи в южната част на Индийския океан, съобщи в понеделник сутринта агенция „Синхуа".

Страните, участващи със свои съдове в издирванията, концентрираха операцията около мястото, на което от спътници бяха засечени плаващи отломки на около 2500 км от Австралия.

Китайски самолет откри отломки, очакват потвърждение

Китайски самолет Ил 76, участващ в издирването на изчезналия полет на Малейша еърлайнс (Malaysia Airlines), който липсва вече 16 дено...

Координатите на мястото, над което е прелетял самолетът са 95, 1113 градуса източна дължина и 42,5453 южна ширина, съобщи АФП, цитирана от Дарик.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия