Лидерът на турската прокюрдска Партия на народите, Селахатин Демирташ, ще посети Москва

5577
Лидерът на турската прокюрдска Партия на народите, Селахатин Демирташ, ще посети Москва

Късно днес медии разпространиха информация, че съпредседателят на прокюрдската Партия на народите в Турция, ще посети Русия в опит да намали напрежението между Москва и Анкара.

Селахатин Демирташ ще бъде първата политическа фигура от високите етажи на Турция, който ще посети Русия след свалянето на руския изтребител миналия месец, довело до най-големия спад на отношенията между двете държави след края на Студената война.

Притеснително посещение на Ципрас в Москва

Министър-председателят на Гърция Алексис Ципрас пристига на двудневно посещение в Москва по покана на президента на Русия Владимир Пути...

Назми Гур, заместник-председател на партията по външните работи и член на делегацията, отиваща в Москва, заяви, че пътуването е насочено към подобряване на имиджа на Турция на международната сцена. Сред въпросите, които може да се обсъждат на вероятната среща тази сряда, ще бъдат възможното решение за Сирия и ролята на кюрдите в бъдеща демократична Сирия.

Москва наложи санкции на Турция след свалянето на руския изтребител Су-24 на турско-сирийската граница на 24 ноември. Един пилот беше убит от туркменски милиции, опериращи в Северна Сирия.

Пътуването на Демирташ, което не е организирано в сътрудничество с турското правителство, вероятно ще предизвика критики от страна на управляващата Партия на справедливостта и развитието, и нейните съюзници.

 

Ципрас планира посещение в Турция заради бежанската криза

Гръцкият премиер Алексис Ципрас планира посещение в Турция заради бежанската криза, съобщи атинският вестник „Вима“, цитира...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com