Лавров: В Сирия руските ВВС ще нанасят удари по позициите на Ислямска държава

4350
Лавров: В Сирия руските ВВС ще нанасят удари по позициите на Ислямска държава
Снимка: БГНЕС

В Сирия руските ВВС ще нанасят удари по позициите на Ислямска държава. В същото време Русия не възнамерява да нанася въздушни удари по терористите на територията на Ирак. Възпитаните хора не ходят на гости, ако не са поканени.

Това заяви руският външен министър Сергей Лавров, посочва БГНЕС.

Сергей Лавров отново нападна ЕС и САЩ за намесата в Украйна

Руският външен министър Сергей Лавров осъди западната намеса в Украйна и заяви, че отношенията на Европа с Русия са изправени пред "м...

„Ние не възнамеряваме да разширяваме нашите въздушни удари и на територията на Ирак, никой не ни е молил“, каза той.

Лавров подчерта, че Москва не може да влиза в коалиция, която действа без мандата на Съвета за сигурност на ООН, но в същото време Москва е заинтересована от координация със САЩ на усилията, които полага в борбата срещу терористичната организация Ислямска държава.

„Проявяваме интерес да си сътрудничим с коалицията в Сирия, но не можем да бъдем в състава на коалиция, която няма мандат от СС на ООН или не е поканена от страната, в която действа“, заяви руският външен министър.

Вчера световните агенции разпространиха информацията, че сирийският президент Башар Асад се е обърнал официално към Москва с молба за помощ. Руските бомбардировки, които бяха извършени вчера и днес, са по искане на легитимната власт в Сирия, според трактовката на Русия.

Сергей Лавров призова Сирия да унищожи химическите си оръжия

Москва призовава Сирия да предаде химическото си оръжие под международно наблюдение, ако иска да избегне военно нападение от страна на ...

Коментирайки отношенията със САЩ Лавров заяви, че срещата между президентите на двете страни Владимир Путин и Барак Обама е преминала в конструктивна атмосфера, разговорът е бил честен. „Атмосферата бе конструктивна и дружелюбна. Те обсъждаха въпросите много открито и се разбираха“, каза руският външен министър. „Убеден съм, че те напълно се разбраха, но не винаги пълното разбиране означава пълно сътрудничество и съвместни действия“, добави Лавров.

Той отбеляза, че Русия не смята опозиционната Сирийска свободна армия за терористична организация. Според него тази организация трябва да стане част от политическия процес.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com