Къде е Ким?

43505
Къде е Ким?

Вече повече от месец севернокорейският лидер Ким Чен-ун не се е показвал публично. Това породи спекулации дали комунистическият диктатор не се е разболял тежко, или просто военните са извършили преврат?

Съдбата на севернокорейския лидер Ким Чен-ун остава неизвестна. Някаква яснота по темата внесе южнокорейският министър на обединението Ниу Кхихл-дже, който твърди, че севернокорейският лидер нямал никакви проблеми със здравето. Такива уверения министърът получил от високопоставения севернокорейски представител Ким Ян-гон, който участваше в състава на севернокорейската делегация, направила преди няколко дни необичайно посещение в Южна Корея. Въпреки това остава неясно защо севернокорейският лидер през последния месец не се е появявал на публично място.

Накъде след турския мандат за намеса в Сирия и Ирак?

Ще се включи ли Турция във войната срещу "Ислямска държава" след решението на турския парламент? Прозират ли зад действията на Анкара ...

Невидимият властелин

Делегацията на КНДР беше ръководена от смятания за номер две в държавната йерархия - началника на армията вицемаршал Хван Пьонг-со, а не от Ким Чен-ун. Оттеглянето на Ким от публичния живот породи съмнения за възможни негови здравословни проблеми. Междувременно държавната телевизия предаде, че Ким Чен-ун не се чувствал добре, но продължавал да ръководи страната.

През юли севернокорейският лидер беше забелязан да куца на проявите по повод годишнината от смъртта дядо му Ким Ир-сен. Появиха се и информации, че Ким вероятно страдал от подагра, съобщиха южнокорейски медии. В края на миналата седмица пък се чу и това, че военните спретнали преврат на вожда.

Ким изобщо не е болен

Нов лидер, стари проблеми

Новият генерален секретар на НАТО Столтенберг се слави с добрите си контакти с Русия. Ако това не помогне, поне няма да навреди, твърд...

Какво се крие зад изчезването на Ким Чен-ун? През уикенда CNN даде думата на един от бившите ръководители на пропагандната машина на КНДР, известния поет и офицер от контраразузнаването Чан Чин-сон. Той твърди, че членовете на Организационния отдел на Централния комитет на Корейската трудова партия са узурпирали властта и са свалили вожда. Те фактически управлявали страната, а Ким Чен-ун бил само марионетка в ръцете на влиятелните членове на ЦК на партията. Миналия февруари на среща в Хамбург Чин-сон заяви, че партийното ядро се е превърнало в реален властови център в Северна Корея. "Всеки важен кадрови въпрос се решава от бюрократите в партията", казва Сон. Според него Организационният отдел поставя целите и определя кой ще управлява страната. А Ким имал последната дума само по някои въпроси и служел на Организационния отдел за лице пред народа, твърди бившият контраразузнавач.

Каквито и да се окажат истинските причини за отсъствието на вожда, информациите за държавен преврат не бива да се подценяват, пишат и други издания. Според Чан Чин-сон превратът е осъществен още през 2013 година. Оттогава Ким Чен-ун е марионетка в ръцете на ЦК на управляващата партия. Той бива показван пред обществеността само когато членовете на Организационния комитет решат, че това се налага. И тъй като анонимните участници в този комитет не желаели да прекъсват традицията, хора от династията Ким да са начело на комунистическата държава, те вече подготвяли за бъдещ ръководител неговата сестра - Ким Е-чон, твърди бившият разузнавач.

За последен път севернокорейската държавна телевизия показа Ким Чен-ун на 3 септември - по време на концерт.

Източник: Дойче веле

САЩ и техните арабски съюзници

Пет арабски държави подкрепиха американските въздушни удари срещу позиции на "Ислямска държава" в Сирия. За властимащите в тези страни...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия