Китай цензурира скулптура на Микеланджело

17728
Китай цензурира скулптура на Микеланджело

Ренесансовият художник Микеланджело стана поредната жертва на китайските цензори, след като държавна телевизия замаскира интимните части на негово творение, предаде БГНЕС.

В съобщение за откриването на голяма изложба с ренесансово изкуство в Пекин редакторите на китайската телевизия CCTV решили да замъглят интимните части на статуята Давид-Аполон на Микеланджело, предизвиквайки критики и порой от шеги от стотици хиляди интернет потребители.

Изложбата, която включва 67 ренесансови творби от художници като Сандро Ботичели, Леонардо да Винчи, Рафаело Санцио и Микеланджело, отвори врати миналия петък и е най-скъпата изложба, показвана някога в Националния музей в Пекин.

"Изложбата дава възможност на китайския народ да се наслади на пътуване до Флоренция по времето на Ренесанса, без да пътува в чужбина и да задълбочи познанията си по историята и културата на Италия", се казва в съобщение на сайта на музея, който се намира на площад Тянанмън.

По-рано тази година китайски цензори бяха разкритикувани, след като извадиха гола сцена на Кейт Уинслет от 3D версията на "Титаник" на Джеймс Камерън.

Редактор: Сияна Любомирова

Китайските власти спасиха хиляди крокодили, предназначени за ресторанти

Митнически служители в китайския автономен район Гуанси са предотвратили опит за внос от съседен Виетнам на хиляди крокодили. Митничар...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com