Иран поиска извинение от САЩ за нарушаване на границите

2784
Иран поиска извинение от САЩ за нарушаване на границите

Иран поиска от САЩ извинение за нарушаване на държавните граници, съобщава Reuters, като се позовава на изявление на представителите на Корпуса на стражите на ислямската революция (КСИР).

„Министърът на външните работи на Иран Мохамед Джавад Зафир се свърза с държавния секретар на САЩ Джон Кери. Той зае твърда позиция в разговора, тъй като моряците са влезли в териториалните води на Иран, и поиска извинение от САЩ“, разказал в ефира на националната телевизия контаадмирал на военноморските сили на КСИР Али Фадави.

Иранските бойни кораби са се оттеглили от бреговете на Йемен

Министърът на отбраната на Съединените щати Аштън Картър потвърди, че иранските бойни кораби в Аденския залив са се оттеглили от брего...

Техеран също така не бързал да пусне американските моряци на свобода. „Слуховете за тяхното бързо освобождение са само измислици, не ги потвърждавам и не ги отхвърлям“, заявил говорителят на КСИР Рамазан Шариф.

На 12 януари два кораба на военноморските сили на САЩ са били задържани от иранските военни в Персийския залив. „Установихме контакт с Иран и получихме уверения, че екипажите и корабите ще бъдат освободени незабавно“, заявил тогава говорителят на Пентагона Питър Кук.

По данни на Fox News двата кораба след авария на единия от тях са навлезли в ирански териториални води, където са били задържани от силите на КСИР и пренасочени в базата на остров Фарси.

 

Путин и Оланд не се разбраха за корабите "Мистрал"

Президентът на Руската Федерация Владимир Путин и неговия френски колега Франсоа Оланд все още не са достигнали до споразумение по въп...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com