ИД със съвети към последователите си на Запад как да избягват силите за сигурност

3421
ИД със съвети към последователите си на Запад как да избягват силите за сигурност

Радикалната групировка "Ислямска държава" разпространи текст на английски език с обем от 58 страници, в който съветва западните си последователи как да не попадат в полезрението на силите за сигурност, пише британският вестник The Independent.

"Няма съмнение, че днес, в ерата на вълците-единаци, братята на Запад трябва да знаят някои важни неща за сигурността, за да гарантират успеха на начинания си", се казва в уводните думи на ръководството.

Ислямски екстремисти искат да създават "халифат" на ИД на Филипините

Четири екстремистки групировки на Филипините се обединиха и обявиха създаването на "халифат" на "Ислямска държава" на остров Минданао, ...

Джихадистите препоръчват на привържениците си да отрежат брадите си, да използват афтършейв и да носят колиета с кръстове, за да избегнат подозрението на западните полицаи.

Документът, озаглавен "Ръководство за безопасност и сигурност на муджахидините-единаци", съдържа насоки не само как екстремистите да прикрият планираните атаки, но също и предложения с потенциални цели за нападения. Предполага се, че терористите може да концентрират вниманието си към нощни клубове, където силната музика и липсата на явни изходи ще доведе до допълнителна паника и - по всяка вероятност - до по-голяма ефективност на атаката.

Справочникът е само един от десетките хиляди пропагандни документи, в които "Ислямска държава" публикува инструкции към симпатизантите си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com