И Обама говори за фактическо ограничаване на ИД

1689
И Обама говори за фактическо ограничаване на ИД
Снимка: Gettyimages

"Ядрото" на терористичната групировка "Ислямска държава" в Ирак и Сирия се свива. Това заяви американският президент Барак Обама след края на съвещание на Съвета за национална сигурност, посветено на борбата с джихадистката организация, пише БГНЕС.

Споразумението за прекратяване на огъня в Сирия е довело до значително съкращаване на мащабите на насилието в тази страна. Това каза той пред журналисти след съвещанието, което бе проведено в седалището на ЦРУ в Лангли, щата Вирджиния.

САЩ се гордее с "постиженията си" срещу ИД, ЦРУ се готви да доставя оръжие в Сирия

Броят на бойците на терористичната групировка "Ислямска държава" (ИД) в момента е най-малкият за последните две години, заяви заместник...

Примирието в Сирия обаче е нестабилно и това се вижда от ситуацията около Алепо и в други райони на страната, призна Обама. САЩ са решени да направят всичко възможно, за да може преговорите за урегулиране на конфликта в Сирия под егидата на ООН да се увенчаят с успех, каза още той.

Броят на бойците от "Ислямска държава", насочващи се към Либия, в последно време се увеличава, потвърди Обама. "Тъй като ние, както и нашите съюзници и партньори ограничаваме възможността на чуждестранните терористи да се добират до Сирия и Ирак, виждаме увеличение на броя на бойци от ИД, насочващи се към Либия". Президентът заяви, че САЩ смятат да оказват подкрепа на властите Либия за осигуряване на сигурността в страната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com