Ердоган: Необходима е нова тактика в борбата с тероризма

7760
Ердоган: Необходима е нова тактика в борбата с тероризма
Снимка: Getty Images / Guliver

Необходима е нова тактика в борбата с тероризма заради положението в Сирия. Това обяви турският президент Реджеп Ердоган, предаде "Риа Новости". 

"Пред вид събитията в Сирия назряла е необходимостта да се предприемат нови стъпки. Ние навлязохме в нов етап на борбата с тероризма. Настроени сме да действаме решително и да вземаме всички необходими мерки за защита на националната сигурност", подчерта президентът. 

Ердоган забрани на "Гардиън" и "Ню Йорк Таймс" да се появяват в Турция

Турският президент Реджеп Ердоган яростно нападна чуждите медии в навечерието на парламентарните избори, предаде АФП. Той заповяда н...

Той изтъкна също, че турското правителство не вижда разлика в заплахите, които идват от групировката "Ислямска държава" (ИД), Кюрдската работническа партия и други терористични организации. "За нас няма разлика как те се наричат, за нас всички те са терористи. Говорихме по телефона с президента Обама и потвърдихме решимостта си да се бори с ИД", добави Ердоган 

По-рано турските медии съобщиха, че след преговори от няколко месеца САЩ и Турция са се договорили за създаването на безпилотна и буферна зона в северна Сирия покрай 90-километров участък на сирийско-турската граница. Дълбочината на зоната е 50 километра. В замяна Анкара даде съграсието си да се използва ВВС базата "Инджирлик" от Пентагона за въздушните удари срещу цели на ИД в Сирия. 

В същото време Реджеп Ердоган каза, че възможностите за използването на базата от американската авиация ще бъдат ограничени от определени условия. "Те ще използват базата в определени рамки. Не искам нашите граждани да живеят в страх", каза той.

Днес стана ясно, че турски изтребители удариха позиции на джихадистите в Сирия. Турция ще защитава границите си както счита за нужно и няма да съгласува военните операции в Сирия с никого, заяви премиерът на страната Ахмет Давутоглув тази връзка. 

Турция няма да се съобразява с никого за военни операции в Сирия

Турция ще защитава границите си както счита за нужно и няма да съгласува военните операции в Сирия с никого. Това заяви премиерът на ст...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com