Цените на петрола растат, както и страховете от пренасищане

7576
Цените на петрола растат, както и страховете от пренасищане
Снимка: Getty Images / Guliver

Световните цени на петрола показват положителна динамика днес след понижаването на фона на страховете свързани с пренасищането на пазара на "черното злато", предаде БГНЕС.

В 7.18 часа цената на септемврийския фючърс "Брент" нарасна с 0,05% до 55,49 долара за барел. Цената на септемврийския фючърс на WTI се повиши с 0,68% до 48,78 долара за барел.

Търговските запаси от петрол на САЩ /като се изключи стратегическия резерв/ за седмицата, приключила на 17 юли, неочаквано се увеличиха с 2,5 милиона барела или с 0,5% до 463,9 милиона барела, съобщи вчера министерството на енергетиката. В същото време анализаторите очакваха съкращаване на запасите с 2,258 милиона барела до 459,1 милиона барела.

Анализаторите на "Морган Стенли" заявиха, че спадът на цените на петрола през 2015 г. може да се окаже най-силния за повече от 45 години. Възстановяването на цените на петрола е по-малко очевидно, отколкото когато и да било, смятат експертите, посочвайки че спадът може да продължи в течение на три и повече години и да се окаже много по-сериозен, отколкото през 1986 г.

Страховете във връзка със завръщането на иранския петрол на пазара също оказват натиск върху цените.

"Иранските власти твърдят, че страната може да удвои износа в течение на два месеца, след като санкциите бъдат свалени. Това ще бъде увеличение с повече от 1 милиона барела дневно към вече пренаситения пазар. Иран има значителни запаси от нефт в своите хранилища, които могат да бъдат продадени след като санкциите бъдат свалени", заяви пред Франс прес икономистът за суровини в Capital Economics Том Пю.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия