Влиятелни гласове от Русия: Няма разлика между умерената опозиция и ИД

4121
Влиятелни гласове от Русия: Няма разлика между умерената опозиция и ИД

Председателят на Комитета по външните работи и депутат в руската Дума Алексей Пушков не счита, че има съществена разлика между "Ислямска държава" и Сирийската освободителна армия, считана за "умерена опозиция".

"Мотивацията и на едните, и на другите... никаква демокрация не е това. Мотивацията на всички поддръжници на радикалния ислям е една - възстановяване на Багдадския халифат, съществувал до 1228 г.", смята Пушков, предаде БГНЕС.

Ново културно издевателство от страна на ИД в Палмира

Бойци от терористичната организация "Ислямска държава" (ИД) разрушиха Триумфалната арка в град Палмира - един паметниците на световната...

"Границата между "умерената" и "неумерената" опозиция е твърде разтеглива. Така например, никой не знае кой оглавява Сирийската освободителна армия. Кои са тези хора? Срещу кого воюват? Какви са техните цели? Никой не знае", отбелязва Пушков.

Миналата седмица руският външен министър Сергей Лавров заяви, че руските ВВС не нанасят удари срещу Сирийската освободителна армия в Сирия. Вчера обаче Лавров заяви: "СОА и "умерената опозиция" като цяло си остават фантомни структури. Обърнахме се с молба към САЩ да ни разяснят каква е тази организация и къде се намира".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com