Вече над 230 хил. са жертвите на конфликта в Сирия

9722
Вече над 230 хил. са жертвите на конфликта в Сирия
Снимка: Getty Images/Guliver

Над 230 хиляди души достигна броят на жертвите на конфликта в Сирия, избухнал през 2011 година, съобщава АФП, като се позовава на Сирийския център за наблюдение на човешките права. Близо 11 500 от загиналите са деца, сочат още документираните данни.

Месец май тази година е най-кървавият от началото на конфликта в страната. През него близо 6600 души са загинали в боевете между правителствените войски и джихадистите, борещи се за контрола над Сирия.

Над 230 000 души са загинали от началото на сирийския конфликт

От началото на конфликта в Сирия в страната са загинали повече от 230 000 души, сред които близо 11 500 деца. Това предаде АФП, като се...

Сирийският център за наблюдение на човешките права, базиран във Великобритания, набира информация за броя на жертвите от широка мрежа от активисти, бойци и лекари на територията на Сирия.

Междувременно сблъсъците между проправителствените войски и бунтовническите групировки в страната продължават. Днес бунтовническите сили са взели под свой контрол военна база в южната част на страната, съобщи Ройтерс. Базата "Лива 52" е разположена недалеч от град Дераа близо до границата с Йордания.

Това е поредното поражение на режима на сирийския президент Башар Асад, нанесено от обединилите се в т.нар. "Южен фронт" бунтовнически групировки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com