В Малайзия ужасени от зверствата на "Ислямска държава"

31149
В Малайзия ужасени от зверствата на "Ислямска държава"
Снимка: Getty Images

"Мюсюлманите от цял свят са ужасени от престъпленията на терористите от групировката "Ислямска държава". Това заяви премиерът на Малайзия Наджиб Разак. Той допълни: ""Действията на бойците на ИД в Сирия и Ирак противоречат на нашата вяра, култура и на общочовешките ценности. Те са в противоречие дори с учението на пророк Мохамед и ислямското правораздаване".

"Ислямска държава" се възползва от разногласията между хората, използвайки вярата като предлог за извършването на чудовищни злодеяния. Международната общност трябва да се обедини, за да предотврати по-нататъшното насилие от страна на ИД", обясни още премиерът, цитиран от БГНЕС.

САЩ няма да се координират с Асад в борбата с "Ислямска държава"

САЩ не възнамеряват да се координират със сирийския президент Башар Асад в борбата с джихадистите от "Ислямска държава", заяви говори...

"Ислямска държава" обяви халифат на контролираните от групировката обширни територии в Ирак и Сирия. Неотдавна терористите разпространиха видео, в което джихадист обезглавява американския фоторепортер Джеймс Фоули.

Анализиралите видеото експерти са почти сигурни, че маскираният палач на Фоули е лондонският рапър Абдел-Маджид Абдел Бари, заминал преди година да се бие на страната на терористите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com