В Индия се фокусират върху инфраструктура и социални проекти

15726
В Индия се фокусират върху инфраструктура и социални проекти
Снимка: Gettyy Images

Новият бюджет на Индия, представен от управляващата дясноцентристка партия на премиера Нарендра Моди, поставя фокуса върху инвестициите в инфраструктурата и създаването на универсална социално-осигурителна система. Това съобщи финансовият министър на страната Арун Джайтли, представяйки първият пълен бюджетен план пред парламента, предаде АФП. 

Според него финансирането за инфраструктурата ще се увеличи на 11,3 млрд. долара, като с предимство ще бъде обновяването на пътната и железопътната система в страната.

Освен това правителството предвижда и създаването на "универсална социално-осигурителна система за всички индийци, особено за бедните и непривилегированите", допълни министърът.

Правителството на Нарендра Моди дойде на власт миналото лято с обещанието за редица икономически реформи и за осигуряването на повече работни места за бързо растящото население, което достига вече до над 1,2 млрд. Той обаче е критикуван за това, че се е провалил при прилагането на конкретни мерки като според експерти страната се нуждае много повече от външни инвестиции.

Индия изпревари Китай по темпове на икономически ръст

Брутният вътрешен продукт на Индия се е увеличил през последното тримесечие на 2014 г. със 7,5%, а на Китай - със 7,3%. Следователно, т...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com