Ужасът, наречен КНДР

23945
Ужасът, наречен КНДР
Снимка: Getty Images / Guliver

21-годишно момиче, загубило своята младост, наивност и свобода, разкри мрачни тайни за живота в родната си Северна Корея - "невъобразима страна", от която имала късмета да избяга, съобщи Daily mail.

В емоционална реч Йонми Парк разказа сърцераздирателната история на живота на семейството и приятелите си под варварския и потиснически режим на Ким Чен Ун. Призовавайки за глобална инициатива за осветляване на "най-мрачното място в света", тя разказа за родината си, която е несравнима с друга страна в света, място, където интернетът е забранен, както и песните, книгите, международните телефонни разговори и изразяването на мнение.

Разговорите между Северна и Южна Корея не доведоха до резултат

Състоялите се в Панминчжон в демилитаризираната зона на границата между двете корейски държави военни преговори на равнище генерали ...

Говорейки на световен младежки форум в Дъблин за реалността в Северна Корея, Йонми обясни, че хората живеят в постоянен страх от жестоки последици, ако опитат да прекрачат границата. Роденото на 4 октомври 1993 г. в пристанищния град Хесан момиче заяви: "Бях отвлечена след раждането ми, още преди да науча думите свобода и човешки права. Нито един човек не заслужава да бъде потискан само заради мястото му на раждане".

Йонми разкри, че в страната й се излъчва само една телевизия, а филмите могат да бъдат използвани само като инструмент за пропаганда. "Севернокорейците днес са тероризирани. Когато растях, никога не съм виждала любовни истории между мъже и жени..., нямаше Ромео и Жулиета", сподели момичето.

То си спомни, че когато било на 9 години, било поканено да гледа публичния разстрел на майката на своя приятелка. "Нейното престъпление? Гледала холивудски филм". Младото момиче си спомни за параноята в детството си, когато се страхувало, че режимът може да прочете мислите й. То разказа, че критики към диктатурата можели да пратят три поколения от едно семейство в затвора с опасност от измъчване и дори убийство.

Пътят към свободата на Йонми бил не по-малко травматизиращ, тя избягала през пустинята Гоби, следвайки компас и "звездите към свободата". "Бяхме готови да се самоубием", каза момичето, говорейки за това какво щяло да се случи, ако семейството й беше заловено и върнато в КНДР.

Северна Корея излезе със свой доклад за човешките права в страната

Северна Корея проведе брифинг в рамките на ООН, на който представи свой собствен доклад за състоянието на човешките права в страната и ...

Тя си спомни за смъртта на баща си и как била принудена да го погребе тайно в 3 ч през нощта. "Дори не можех да плача, бях толкова изплашена, че ще ме върнат в Северна Корея". Йонми си припомни и ужаса да гледа как майка й позволява да бъде изнасилена вместо нея, когато била едва на 13 години.

Йонми, която участва във форума редом до Кофи Анан, сър Боб Гелдоф и бившия президент на Мексико Висенте Фокс, изрази искрената си благодарност за възможността да използва сцената, за да сподели историята си. "Трябва да се съсредоточим не толкова върху режима, колкото върху хората, които са забравени..., ние сме тези, които можем да ги направим видими", призова Йонми.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com