Турски вицепремиер заяви: Да не жертваме отношенията с Русия заради Сирия

4772
Турски вицепремиер заяви: Да не жертваме отношенията с Русия заради Сирия
Снимка: Gettyimages

Турция не трябва да губи отношенията си с Русия заради политически интереси в Сирия, заяви вицепремиерът Нуман Куртулмуш в интервю за Анадолската агенция.

"Турция и Русия дълги години живеят в мир, между страните са установени силни политически, икономически и търговски отношения. Но Турция е държава, която ще защитава своите граници. Затова ние сме в правото си да очакваме, че Русия ще отстъпи и ще спре да нарушава нашите граници, ако заявява, че това е извършено погрешка“, изтъкна Куртулмуш.

Турция: За ПКК мирът е тактика

Турският вицепремиер Ялчън Акдоган отхвърли възможността за примирие от страна на Кюрдската работническа партия (ПКК), наричайки го &bd...

Относно военната операция на руската авиация в Русия вицепремиерът изрази мнението, че "тя ще усложни още повече обстановката и ще засили хаоса", посочва БГНЕС. Според Куртулмуш "намесата на Русия в конфликта не спомага за установяването на мир в Сирия".

"Войната в Сирия влияе не само върху тази страна, но и върху Турция, Йордания, Ирак, Ливан. Ние предлагаме незабавен отказ от намеса в обстановката в Сирия както от страна на Русия, така и на международната общност, а също да бъде създадена международна платформа за борба с тероризма", подчерта Куртулмуш.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com