Турски самолет не уцели пистата в Катманду

13729
Турски самолет не уцели пистата в Катманду
Снимка: Thinkstock

Самолет на Търкиш Еърлайнс с 224 пътници на борда пропусна пистата при кацане на летището в Катманду и се плъзна по ливадата, предаде АФП. Поради инцидента намиращите се на борда хора трябвало да бъдат евакуирани.

Според служители на аерогарата нямало ранени хора при инцидента, макар че един от пътниците разказвал за преживяния ужас, когато салонът се изпълнил с дим, докато самолетът се плъзгал преди да спре.

Пилотите на правителствения самолет се заблудили, всичко било изправно

Най-вероятната причина за аварията на правителствения самолет в сряда е проблем в светлинната сигнализация.  Тогава премиерът Бойк...

Летището временно е било затворено освен за хеликоптери, заяви говорителят Пурна Прасад Чудал. По неговите думи при първия подход за кацане пилотът на Търкиш Еърлайнс пропуснал пистата, а при втория си опит плъзнал машината в ливадата.

Снимки от инцидента в социалните мрежи показват самолета с нос, заровен в тревата, а местни репортери твърдят, че при кацането са се повредили колесниците на машината. Властите на летището са започнали разследване на инцидента и са разпитали пилота. Според говорителя на аерогарата самолетът е имал разрешение за кацане и макар че в по-ранен час е имало мъгла, видимостта на летището е била добра.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com