Турция започва производство на свои собствени танкове

31548
Турция започва производство на свои собствени танкове

Турция започва производство на свои собствени танкове. Първият прототип на турски боен танк Алтай (Altay) ще бъде готов през есента на 2012 година, това съобщи руското електронно издание www.kavkazcenter.com.Това е заявил генералният директор на компанията „Otokar”, която е основният автор на проекта за танк, Сердар Гьоргюч. Пакетът технически данни за започването на серийното производство на танка, цялата документация и информация за дизайна, техническите възможности, производството, модернизацията, интеграцията и изпитанията на ОБТ Altay, а също така и всички права, без никакви ограничения, ще бъдат собственост на Република Турция.

Проектът ОБТ Altay ще позволи на Турция да намали зависимостта й от външна доставка на военна техника, а също така ще гарантира развитието на нови технологии в отбранителната индустрия.

Земетресение в централна Турция

Земетресение с магнитуд 5 по Рихтер разлюля централната част на Турция, съобщи на сайта си геоложката служба на САЩ.Трусовете са усетен...

„Реализацията на един от най-важните национални проекти в отбранителната промишленост на Турция се движи с бързи темпове. В рамките на втория етап на проекта „детайлното проектиране”, са достигнати значителни резултати, продължава процесът на инвестиране в проекта за изработка на първия прототип на ОБТ Altay, който ще бъде готов за изпитания в последната четвърт на тази година”, каза Гьоргюч.

Наред с компанията Otokar, в проекта има и компании – подизпълнители. Дизайнът и производството на системите за стрелба, а също така и информационните системи на командването се осъществяват от турската компания. Aselsan.

Основното въоръжение на ОБТ Altay ще бъде произведено от корейската фирма Hyundai Rotem, а също така и от турската Организация на машиностроителната и химическата промишленост и компанията Roketsan.

Стойността на проекта (дизайн, прототип, изпитания, квалификация) е 500 милиона долара. Наред с действащото предприятие Otokar, миналата година е започнал да функционира и тестови център на стойност 10 милиона долара.

Експлозия в Турция прекъсна снабдяването с иракски петрол

Експлозия с криминален характер тази нощ повреди иракско-турски тръбопровод в югоизточна Турция и предизвика прекъсване на доставките н...

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com