Турция започна операция срещу цели на ПКК

12728
Турция започна операция срещу цели на ПКК

Турските специални части са започнали провеждането на операция, чиято цел са скривалища и складове на Кюрдската работническа партия (ПКК).

Това съобщи армията, цитирана от Ройтерс, само дни след като арестуваният лидер на ПКК Абдула Йоджалан нарече въоръжената борба между властите и кюрдите "неустойчива", предаде БГНЕС.

Акцията се провежда в югоизточната провинция Мардин. "Силите за сигурност извършват операция с пет екипа, чиято цел е да се идентифицират и унищожат скривалища и складове, за които се вярва, че принадлежат на сепаратистката терористична група в околността Мазъдагъ в Мардин", се казва още в съобщението на армията.

В събота Йоджалан призова отново своята партия да проведе конгрес, с който да се прекратят въоръжените сблъсъци. През 2012 г. тогавашният премиер и настоящ президент Реджеп Ердоган започна преговори с Йоджалан, с които да се сложи край на сраженията, които през последните близо 30 години са отнели живота на 40 000 души, отразявайки се както на икономиката, така и на образа на страната в чужбина.

Първата турска АЕЦ - най-рано през 2022 г.

Първата атомна електроцентрала в Турция е малко вероятно да бъде готова преди 2022 г., тъй като проектът за 20 милиарда долара е в за...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com