Турция с рекордни приходи от туризъм

24367
Турция с рекордни приходи от туризъм
Снимка: Getty Images / Guliver

Приходите от туризъм в Турция са се увеличили с 11% през третото тримесечие на 2014 г., достигайки рекордно високото ниво от 12,9 милиарда долара.

"Туризмът продължава да поставя рекорди в Турция, въпреки нестабилността в съседните страни", каза турският министър на културата и туризма Йомер Челик, цитиран от БГНЕС.

Според турския статистически институт приходите от чуждестранни туристи са 81,8% от всички туристи, а 18,2% са от турски граждани, живеещи зад граница. Средната сума, която харчи един чуждестранен посетител е 712 долара.

Общо приходите от туризъм в страната през 2013 г. възлизат на 32 милиарда долара, а броят чуждестранни туристи нарежда Турция на шесто място в света. От януари до септември тази година Турция е била посетена от над 30 милиона чужденци.

Повечето туристи идват в Турция от Русия - 4,14 милиона (13,8%). Представители на туристическия сектор в Турция очакват, че само през 2014 г. страната ще бъде посетена от 42 милиона туристи и приходите от туризъм ще достигат 35 милиарда щатски долара

Най-малко 18 миньори са блокирани в мина в Турция

Най-малко 18 миньори са блокирани в мина в провинция Караман в Турция. Други 20 души са били спасени. Според първоначалната информация...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com