Турция с екшън план от 3 фази за присъединяване към ЕС

13651
Турция с екшън план от 3 фази за присъединяване към ЕС
Снимка: Getty Images / Guliver

Турция работи по екшън план в три фази за ускоряване на процеса по присъединяване към ЕС, заяви вицепремиерът на страната Бюлен Арънч, цитиран от турския в. "Хюриет".

Първата фаза включва мерки, които трябва да бъдат взети до края на тази година. Втората фаза ще продължи от 1 януари 2015 г. до парламентарните избори, планирани за май същата година. Третата фаза ще започне след изборите и ще продължи до 2019 г, заяви Арънч, предаде БГНЕС.

"В рамките на екшън плана от три фази ще има нови аргументи в преговорния процес, който тече от 2005 г.", заяви вицепремиерът, като подчерта, че подходът на правителството към плана ще бъде положителен.

Президентът Реджеп Тайип Ердоган ще посети редица страни членки на ЕС в идните месеци в опит да ускори преговорите за присъединяване на Турция към съюза. Позовавайки се на индикации в последно време, че отношенията между Турция и ЕС са охладнели и че подкрепата за стремежа на Турция към членство в ЕС намалява, турското правителство направи преоценка и проведе изследване за това как могат да бъдат разрешени проблемите чрез помирение, заяви Арънч.

Негативните развития ще бъдат разрешени чрез диалог, каза още той и подчерта усилията на правителството за убеждаване на страните членки на ЕС да отговорят на "положителното становище" на Турция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com