Турция разреши тоалетната хартия

11363
Турция разреши тоалетната хартия

Турското главно мюфтийство (Диянет) издаде фатва, с която обяви използването на тоалетна хартия за допустимо в рамките на исляма, предаде "Хюриет".

Все пак от религиозната дирекция подчертаха, че основното средство за почистване след облекчаване на физиологичните нужди трябва да бъде водата.

Ердоган обещава: Ако Иран свали цената на газа, ще внасяме повече

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че страната му би могла да купува повече природен газ от Иран, но само ако цената му бъде н...

Като припомня, че за да е религиозно легитимна всяка молитва, човек трябва да освободи тялото, дрехите и мястото на молитва от предмети, определяни като "нечисти" от исляма, фатвата отбелязва, че чистенето трябва да се извършва с вода.

"Ако не може да се намери вода, могат да бъдат използвани други материали за почистване. Въпреки че според някои източници хартията не е подходящ материал за чистене, тъй като тя е средство за писане, няма проблем да се използва тоалетна хартия", се посочва в документа, предаде БЛИЦ.

В края на март пък Диянет заяви, че няма проблем с цел почистване да се използват вещества, които съдържат алкохол. От главното мюфтийство обаче подчертаха, че пиенето на алкохол е строго забранено от ислямската религия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com