Турция отрече да е нанасяла въздушни удари по мирни жители в Ирак

6566
Турция отрече да е нанасяла въздушни удари по мирни жители в Ирак
Снимка: БГНЕС

Военновъздушните сили (ВВС) на Турция не са нанасяли въздушни удари по мирни жители в планинския район Кандил в северен Ирак. Това обяви днес командването на турската армия. 

"Целта на атаките в събота бяха само обекти на материално-техническото осигуряване на Кюрдската работническа партия (ПКК)", цитира ТАСС турското военно съобщение. 

Двама загинали и 24 ранени турски войници след самоубийствена атака на ПКК

Двама турски войници загинаха и 24 други бяха ранени тази сутрин при самоубийствено нападение на Кюрдската работническа партия (ПКК)&nb...

АФП информира вчера, че девет мирни жители са загинали в резултат на турските въздушни бомбардировки в село Зеркел, в планинския район Кандил, и още поне 15 са били ранени. 

На 29 юли парламентът на Ирак поиска от правителството на Турция да прекрати бомбардировките от въздуха на иракската територия, тъй като това е грубо нарушение на суверенитета на страната. 

Според Анкара обаче турската операция под кодовото име "Мълния" срещу структури на ПКК в границите на Ирак е предприета "в съответствие с положенията на международното право".

Двама турски войници загинаха и 24 други бяха ранени тази сутрин при самоубийствено нападение на Кюрдската работническа партия срещу жандармерия в провинция Агръ, източна Турция, съобщи Анадолската агенция.

ПКК трябва да напусне Иракски Кюрдистан, заявиха управляващите в Ербил

Кюрдските бунтовници от Кюрдската работническа партия (ПКК) трябва напуснат Иракски Кюрдистан, за да не допуснат турските въздушни удар...

Вчера лидерството на Иракски Кюрдистан в изявление заяви, че кюрдските бунтовници от Кюрдската работническа партия трябва напуснат Иракски Кюрдистан, за да не допуснат турските въздушни удари срещу тях да доведат до цивилни жертви. Това заяви

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com