Турчинов заплаши Путин, че лично ще носи отговорност за анексирането на Крим

23099
Турчинов заплаши Путин, че лично ще носи отговорност за анексирането на Крим

Временната окупация на Крим няма да позволи на Русия да реализира своите хищнически планове, а президентът на Русия Владимир Путин и политическото ръководство на Русия ще отговарят пред света за престъпленията си на територията на Украйна. Това на брифинг заяви и. д. президент на Украйна и председател на Върховната рада Александър Турчинов, предаде УНИАН.

„Ние искаме да предупредим президента Путин, който носи непосредствена отговорност за тази провокация, и политическото ръководство на Руската федерация, че ще отговарят пред света за престъпленията, който те днес извършват в нашата страна. Крим е бил и ще бъде част от нашата страна. Това е позицията на Украйна и целия цивилизован свят”, каза Турчинов.

Плевнелиев свиква извънредно КСНС заради кризата в Украйна

Президентът Росен Плевнелиев свиква извънредно заседание на Консултативния съвет за национална сигурност на 24 март т.г. (понеделник), ...

По-рано премиерът на Украйна Арсений Яценюк поиска свикване на комисия с участието на министрите на отбраната на Украйна, САЩ, Великобритания и Русия за незабавно решаване на въпроса със силовите действия на русите военни в Крим срещу украинските военнослужещи. Това Яценюк заяви в Министерство на отбраната.

„Днес руските военни започнаха да стрелят по украински военнослужещи, а това вече са военни престъпления, които нямат срок на давност. Затова трябва да се свика незабавно комисия на министрите на отбраната на Украйна, САЩ, Великобритания и Русия, като участници в Меморандума от Будапеща. Да се реши въпросът за недопускане по-нататъшно ексалиране на военния конфликт и започване на политически диалог за възстановяване правата на украинската държава и спиране нарушаването на международното право от Руската федерация”, отбелязва Яценюк.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com