Тревога в ООН за условията на живот в Ивицата Газа

6469
Тревога в ООН за условията на живот в Ивицата Газа

Условията за живот на обитателите на Ивицата Газа ще се влошават до 2020 г., ако не бъдат взети мерки за подобряване на жизнения стандарт, предупредиха днес високопоставени служители в ООН, предаде БГНЕС.

"Населението на Газа ще се увеличи с половин милион до 2020 г., а дотогава икономиката на тази територия ще отбележи слабо развитие. Следователно, хората от Газа ще бъдат изправени пред още по-големи трудности относно достъпа до вода, електричество или за да изпратят децата си на училище", заяви Максуел Гейлард, който работи в отдела на световната организация за хуманитарната помощ и развитието в окупираните палестински територии.

По данни на ООН населението на Ивицата Газа ще нарасне от 1,6 на 2,1 милиона през 2020 г., което ще доведе до гъстота на населението 5800 души на квадратен километър.

В същото време инфраструктурите за снабдяване с вода, електричество, обществена хигиена и административни и социални услуги няма да са се развили със същите темпове, се казва в комюникето на ООН.

Към Израел тръгна нова "Флотилия на свободата"

Група пацифисти от скандинавските страни са организирали нова кампания срещу блокадата на Ивицата Газа, която да прилича на „Фл...

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com