Тежка самолетна катастрофа в Тайван, 51 загинали

20956
Тежка самолетна катастрофа в Тайван, 51 загинали
Снимка: Gettyimages

Поредна тежка самолетна катастрофа разтърси света. Самолет на авиокомпанията TransAsia е опитала да кацне аварийно в тайванската провинция Пенгу, информира Reuters. Машината се е запалила, след като се е разбила встрани от пистата. Местните разказват, че са чули експлозии по време на приземяването, информира централната информационна агенция на Тайван. Други свидетели споделят, че са видели и огън.

Според предварителните информации най-малко 51 души са загинали, съобщава РИА Новости. Други 7 души са ранени. По данни на местната противопожарна служба загиналите са 45. На борда на самолета е имало 58 души - 54-ма пътници и 4-ма души екипаж. 7 от тях вероятно са били откарани с изгаряния в местната болница.

Пътник загина при влакова катастрофа в Южна Корея

Два влака се сблъскаха челно в Южна Корея. Загинал е един човек, а над 80 са ранени. В изявление на транспортното министерство се казв...

Полет GE222 е отлетял от летището в град Гаосюн около 17 часа местно време. Около 19 ч. пилотът направил един опит да се приземи на летището в Пенгу в дъждовното време, който бил неуспешн. Той поискал втори преди кулата да загубил връзка с полета, информира Sky News.

 

 

 

Самолетната катастрофа в Украйна според руските медии

В руските медии се разгоряха дебати относно това кой трябва да бъде посочен за виновен за самолетната катастрофа в Източна Украйна. ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия